03.12.2012 - ODRŽAN 8. SEMINAR DTZ ISTRA

U Hrvatskoj gospodarskoj komori – Županijskoj komori Pula održan je 29.11.2012. 8. seminar DTZ Istra pod nazivom „ Suvremene tehnike zavarivanja i rezanja kod izrade metalnih konstrukcija „. Seminaru je prisustvovalo 40 – tak sudionika. Na samom početku seminara odana je počast minutom šutnje nedavno preminulom Miljenku Gobinu, jednom od osnivača DTZ Istra koji je dugo godina bio aktivan član, Dopredsjednik i Tajnik DTZ Istra te član Upravnog odbora Hrvatskog Društva za tehniku zavarivanja te je kroz svoje aktivnosti i rad dao značaj doprinos prepoznatljivosti i značaju zavarivanja u Hrvatskoj, posebno u hrvatskoj brodogradnji.
Na seminaru je prezentirano pet tema:
1. Tehnologija zavarivanja plazmom, Tomislav Tucman, dipl.ing, Eurotehnika
2. Primjena laserskog zavarivanja u reparaturi, Darko Ćordaš, dipl.ing, Cromatec
3. Priprema krajeva limova i cijevi za zavarivanje, Marinko Grbin, dipl.ing, Metalvar
4. Ručno i strojno plazma rezanje, osnovni pojmovi, Aleksandar Vučerić, dipl.ing, Trea Trade
5. Primjena plinova u rezanju metala i njihov utjecaj na kvalitetu, Kristijan Veličković, ing., UTP
Na seminaru su izloženi i štandovi sponzora na kojima su se sudionici mogli upoznati sa tvrtkama predstavnicima proizvođača opreme i dodatnih materijala za zavarivanje.
Kroz diskusiju i predavanja se veliki interes pokazao za sve tematike, obzirom da se radi o modernim tehnikama, a posebno za tematiku rezanja, koja je ovim predavanjima samo dotaknuta, a obzirom na interes zaslužuje više prostora i pažnju na daljnjim seminarima.
Ovim putem zahvaljujemo svim sudionicima i sponzorima, Hrvatskoj gospodarskoj komori – Županijskoj komori Pula, Zajednici tehničke kulture grada Pule i Zajednici tehničke kulture Istarske županije na pomoći i podršci kod organizacije seminara.

Pocetna