04.07.2010 - ZAŠTITA KOD IZVOĐENJA ZAVARIVANJA

U četvrtak 17.06 2010 u prostoru DTZ Istra je su održana dva predavanja sa pod zajedničkim nazivom «Zaštita kod izvođenja zavarivanja»

Prvo predavanje pod nazivom «3M zaštita respiratornog sustava pri zavarivanju»
je održao predstavnik tvrtke 3M, gosp. Aleš Tomšić. Predavanjem je obuhvaćeno štetnost emisija dimova i plinova koji se javljaju kod zavarivanja te mogućnost zaštite. Pri tome je predstavljeno nekoliko proizvoda koji se koriste kod zavarivanja, ovisno o situaciji, od različitih vrsta respiratora, do maski Speedglas sa dovodom svježeg zraka.

Drugo predavanje je održao gosp. Marjjan Rudan. Predavanje pod nazivom «Dimovi kod zavarivanja - nastajanje, utjecaj, granične vrijednosti i odstranjivanje» je obuhvatilo, kako i sam naziv kaže nastajanje dimova, njihov utjecaj te granične vrijednosti, a prikazane su i različite metode odstranjivanja dimova iz radne okoline.

Predavanju je prisustvovalo dvadesetak članova Društva, a tematika zaštite kod zavarivanja se ponovno pokazala zanimljivom za diskusiju. Diskusija je usmjerena na kombinaciju različitih metoda zaštite na radu koje se na radnom mjestu moraju primijeniti kako bi zaštita bila efikasna.

Predavanja sa ovakvom tematikom će se i dalje nastaviti.

Pocetna