09.11.2010 - Održan 6. seminar DTZ Istra

U četvrtak 28.10.2010 u Hrvatskoj gospodarskoj komori – županijskoj komori Pula je održan šesti po redu jednodnevni seminar u organizaciji Društva za tehniku zavarivanja Istra.
Seminar je ovoga puta nosio naziv « Novine u tehnologiji zavarivanja i srodnim tehnikama ». Na seminaru je sveukupno sudjelovalo oko 60 sudionika, a obrađivana su slijedeća predavanja:

1. SOFTVERI U ULOZI UNAPREĐENJA OPREME ZA ZAVARIVANJE MIG/MAG POSTUPKOM
dipl.ing. Darko Ćordaš ( Cromatec )

2. SIMULATORI VIRTUALNE REALNOSTI U ZAVARIVANJU
dipl.ing. Marijan Rudan, dipl.ing Tomislav Tucman ( Eurotehnika )

3. NOVINE U TEHNOLOGIJI ZAVARIVANJA KOD „FANUC“ ROBOTSKIH APLIKACIJA
dipl.ing. Aleksandar Vučerić (Trea Trade )

4. TOPLINSKA OBRADA MATERIJALA PRIJE I NAKON ZAVARIVANJE TE RAVNANJE
dipl.ing. Marinko Grbin, Josip Vukšić ( Metalvar )

5. IZRADA STUPOVA ZA VJETRO-ELEKTRANE
dipl.ing. I.Belan ( Južni Prolaz )


Kao i dosadašnji seminari, i ovaj je seminar bio popračen a štandovima na kojima su se prezentirale tvrtke Abicor Binzel, Cromatec, Elektroda – Zagreb, Eurotehnika, Južni Prolaz i Trea Trade.

Jedan od ciljeva seminara je svakako bio prezentirati najnovija dostignuća u tehnologiji zavarivanja, što se pokazalo opravdanim obzirom na interes koje su teme pobudile kod sudionika.
Nakon seminara i diskusije, ostaje mogućnost implementacije prikazanih tehnologija u gospodarstvu što bi u situaciji krize i pada proizvodnje sasvim sigurno pridonijelo otvaranju novih proizvodnih pogona i radnih mjesta. Za implementaciju ovakvih tehnologija u gospodarstvu potrebno je sinergijsko djelovanje raznih institucija i uključivanje društva kao cjeline.

Za fotogaleriju kliknite na GALERIJA.

Pocetna